Gravid billeder og fotograf - derfor skal du fotograferes mens du er gravid

Kære Emma Jo – et brev fra din mor til dig

Kære Emma Jo – et brev fra din mor til dig,

Nu varer det ikke så længe før du kommer ud til mig, og til resten af verden. Jeg ligger og mærker dine ben og dine arme og din numse og din ryg hver eneste dag igennem min mave, jeg føler mig dybt forbundet til dig allerede, og alligevel er du et helt nyt menneske der er blevet skabt, som jeg skal passe på og vise en vej ud i verden.

Jeg har længe tænkt på at skrive til dig. Jeg har så mange tanker. Du er et lille mirakel. Når jeg bliver bange, læser nyheder og læser hvor grimme mennesker kan være imod hinanden på nettet og i verden, så bliver jeg ked af at jeg ikke har været med til at lave en bedre verden til dig. Men når jeg samtidig oplever massiv næstekærlighed fra de mennesker jeg har omkring mig, og fra historier jeg får alle steder fra, så ved jeg i mit hjerte at verden i bund og grund er et kærligt sted, og at vi selv vælger hvor vi sætter vores fordspor og hvilket aftryk vi gerne vil efterlade når vi skal herfra igen. Du har de samme muligheder som alle andre.

En perfekt mor bliver jeg ikke, det kan jeg lige så godt være ærlig og sige med det samme. Jeg kommer til at fucke op, jeg kommer til at skuffe dig, jeg kommer til at gøre dig både vred og ked af det og ulykkelig. Det kommer aldrig til at være min intention, men et menneske vil jeg altid være, også selvom jeg forsøger det bedste jeg har lært. Til gengæld vil jeg altid være der for dig, altid støtte dig i at finde din egen vej her i livet, også selvom det er svært at være en der træder sin egen sti. Det fortæller jeg dig om en anden gang. Jeg vil give dig alt det bedste jeg har lært.

Det er gået op for mig at mine egne forældre ikke fik en brugsanvisning til hverken mig eller livet da jeg blev født. De var også bare to mennesker der gjorde deres bedste. I dag er jeg taknemmelig over at jeg fik den mor og den far jeg har fået, de har begge to lært mig vigtige ting i livet, som jeg vil lære videre til dig. Jeg har skrevet om de ting jeg tager med fra min mor og far her. Man kan altid være bagklog, men jeg har lært det livet, det rigtige virkelige liv, det leves ikke i selvhjælpsbøger og børneopdragelsesbøger, det leves i øjenkontakten, nærværet og “children see children do”. Vi kan altid blive klogere, men hvis vi søger svarene lidt mere indeni end udenpå, så tror jeg vi er ret godt kørende. Jeg har selv lært alt hvad jeg ved, ved at kigge på andre, både der hvor det er gået godt og der hvor det er gået ikke så godt. Det samme skal du gøre med mig.

Jeg ville egentlig bare fortælle dig om en gave jeg har fået. I mange år har jeg ikke troet jeg kunne blive gravid. Jeg skal ikke kede dig med historien. Men da jeg blev gravid med din far sidste år, og jeg havde gået rundt om mig selv i en uges tid for at forsøge at forstå at du virkelig var derinde, fik jeg en dyb følelse af taknemmelighed jeg aldrig har oplevet før. Jeg er blevet givet den ultimative gave i livet: nemlig at blive mor for et helt nyt liv. For dig. 

En milliard fantasillion celler og processer skal ramme rigtigt, og ud kommer du 9 måneder senere. Et helt nyt liv, et helt nyt menneske. Jeg er så taknemmelig for at jeg overhovedet får lov til at være mor, til at skabe et lille liv, til at sætte den slags aftryk på verden. Jeg troede aldrig det ville ske for mig, og om ganske få uger er du her. Der må være en gud der virkelig har tiltro til mig, og som stoler på at jeg nok skal klare den, selvom jeg altid har været lidt af en vandrende pind her i livet (det vil du også opdage når du bliver gammel nok). Jeg har trådt min egen vej, og kønt har det bestemt ikke altid været, men jeg er lykkelig, og du har lige udvidet min verden med en kærlighed jeg ikke anede eksisterede. Du er et mirakel. 

Emma Jo, jeg elsker dig af hele mit hjerte allerede, jeg glæder mig dybt dybt inde i min sjæl til at se dig, til at holde dig, til at mærke dig og til at leve resten af mit liv sammen med dig. Du er det mest velkomne barn i hele verden, og udover mig, er der en hær af skytsengle der er klar til både at hjælpe dig og passe på dig derude. Du er aldrig alene.

Du er et mirakel, mange mange tilfældigheder har skulle falde på en perlerække for at netop du kunne komme til verden om ganske kort tid. Jeg er så evig taknemmelig for at jeg har fået denne gave, dette mirakel, som er dig.

Vi ses snart min lille skat

Kærlig hilsen

Din mor

10 kommentarer

 • Marta

  Sikke et dejligt brev og en laekker kontakt, I allerede har til hinanden. Det er da en klog lille pige, hende Emma… hun er vist landet det helt rigtige sted!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Smuk krlighedserklring
  Min kollega spurgte mig efter fdslen af vores frstefdte "er det ikke bare verdens bedste flelse at blive mor?" ….h nej! sdan havde jeg det overhovedet ikke. De var sknne, dejlige, smukke osv. (Og det er de stadig ) men jeg har begge gange skulle lre brnene at kende fr den der ubeskrivelige flelse kom. Bare lige for at sige at ikke alt kommer med fdslen men at det ikke gr det forkert, alt er godt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kre Anna,

   jeg tror, som du skriver, at det er fuldstndig individuelt hvornr flelsen kommer, det er en vigtig pointe du har. Jeg har en dyb flelse af forbundethed allerede, hvad der sker nr hun er fdt ved jeg jo af gode grunde ikke, s jeg kan kun forholde mig til hvordan det er lige nu.

   Kmpe kram
   Anne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Ja smukt er ordet, jeg blev meget rrt, da jeg lste dit brev. Jeg nsker mor og datter alt det bedste i fremtiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene lundbye

  Hvor er det et smukt brev jeg begyndte helt at grde fordi jeg blev rrt !:) hvor er dey smuk deppe. .. er sikker p din prinsesse for det godt hun kunne ikke nske sig en bedre mor :)!
  Knus marlene.
  PS du skide smuk nr du er gravid 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hvor er det smukt skrevet <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid billeder og fotograf - derfor skal du fotograferes mens du er gravid