Gravid uge 36 og dans på Deppe and the lost sock blog

Gravid billeder og fotograf – derfor skal du fotograferes mens du er gravid

Gravid billeder og fotograf – derfor skal du fotograferes mens du er gravid

I går samlede jeg ALLE mine kræfter, og tog, sammen med min mor, op og besøgte fotograf Annamarrie Lennings, som skulle tage nogle billeder af mig og min mave (og min mor). Jeg kender Annamarrie i forvejen, da det er hende der har taget billederne til Den fedeste juicekur (læs om den her), og jeg ved hun er dygtig til at få folk (mig) til at slappe helt af foran kameraet.

Hvorfor? 

Fordi min graviditet er en tid som ikke minder om noget som helst andet jeg nogensinde har oplevet, og jeg vil gerne forevige min krop mens den er allermest feminin og smuk og kurvet og strålende og lysende (for det synes jeg den er). Det kan godt være det har været en forbandet hård tid, men jeg ved jeg kommer til at savne min smukke gravide krop, derfor vil jeg gerne have nogle billeder med af maven inden Emma Jo kommer ud.

Selvom jeg har masser af selfies og billeder liggende på internettet, så synes jeg stadig det der med kameraer kan være svært. især hvis det er en fotograf der ikke kan finde ud af at instruere. Derfor har jeg samlet mine personlige tips til hvordan du kan forberede dig på valg af fotograf og et godt photoshoot, så du får nogle lækre billeder med hjem af din gravide smukke mave.

 

3 gode råd når du skal vælge en fotograf til din gravide mave:

  1. Bed om hjemmeside eller facebook side, og kig på om du kan lide stilen. Hvis du, som mig, ikke bryder dig om masser af slør og blomster og romantisk effekts-lys over et billede, så lad være med at vælg en fotograf der bruger utrolig meget effekt og rekvisitter.
  2. Du skal sikre dig at han/hun har arbejdet med gravide før. Det er hårdt at stå foran et kamera, du skal stå stille i længere tid, slappe af i ansigtet, selvom du står i mærkelige stillinger (fordi de nu engang bare ser bedst ud på det færdige resultat), og det giver dig tryghed at du får serveret vand og at fotografen hele tiden er opmærksom på hvordan du har det. Det vil give dig en markant bedre oplevelse.
  3. I skal tale sammen inden photoshootet. Spørg ind til hvilke ideer og tanker han/hun har, fortæl lidt om dig selv og din stil, mærk efter m du føler dig lyttet til og hørt, hvis ikke, så stol på din mavefornemmelse og find en anden. Du skal ikke være bange for at sige pænt nej tak, også selvom det er et godt tilbud.

 

Her er et par billeder fra mit og Annamarrie’s shoot, som man kan se på billederne, havde jeg en fest, på trods af at jeg nærmest skulle slæbes ud af sengen, fordi jeg er så afkræftet i øjeblikket. Men jeg er samtidig helt enormt glad for at jeg kom afsted, de her billeder vil give mig glæde i mange år frem.

Din egen forberedelse til et vellykket photoshoot af din gravide mave

  1. En god forberedelse er 50% af et vellykket shoot. Sæt dig med en kop varm kakao, eller isvand, foran google, og søg på “pregnancy pictures” eller “gravid billeder” eller “beautoiful pregnant” eller lign, og lav en mappe på din computer med de billeder du godt kan lide. På den måde finder du hurtigt ud af hvad din egen stil er, og du kan hurtigt sende din fotograf 10 billeder af hvad du godt kan lide, så han/hun kan forberede sig og få et godt indtryk af hvilke gravid billeder du godt kan lide
  2. Pak en taske med det tøj og de ting du gerne vil have med. Det er ikke sikkert at du får brug for det hele, men det er en god ide at have både lyst og mørke undertøj med og gerne lidt kropsnært tøj, kjole, gamacher og toppe, så man virkelig kan se dine smukke former. Ikke alt for løst (med mindre det er det du er ude efter selvfølgelig)
  3. Personligt kan jeg godt lidt at lade fotografen lege med ideer og tanker, der kommer stort set altid noget helt fantastisk ud af at slippe kontrollen, og overgive sig til fotografens fantasi og ideer. Sørg for at du har fået dine “must-have” billeder i kassen, så du har til julegaver og til bedsteforældrene, men overvej derefter at lade din fotograf bruge dig som model, og få nogle billeder med hjem som viser personlighed og glæde og leg. 

 

Min mor og mig

Min mor var med til shootet og skal også med til fødslen (læs om min hjemmefødsel, tanker og hvem der skal med her). Nu er jeg ikke så knyttet til Emma Jo’s far, så derfor ville det ikke give mening at lave et shoot med ham. Til gengæld giver det generations-mæssigt mening at have et billede af min mor, maven og mig selv. Der er noget styrke og noget sejt over kvinderne i min familie, især min mor, og disse billeder betyder rigtig meget for mig, og kommer helt sikkert til at betyde rigtig meget for Emma Jo også.

Den gude smukke gravide kvindekrop

Jeg tror vi er forbi det der med at vi ikke må se hud på bloggen, yes? Her er et billede jeg er rigtig rigtig glad for, og det er Annamarrie’s idé. Det er min krop/min silhuet. Jeg synes billedet opsummerer alt det magiske ved en gravid kvindekrop kombineret med noget fra universet. Noget nyt der står op “the sun is rising”, noget nyt er ved at ske. Jeg skal have dette billede printet ud og have det i en ramme, det er simpelthen så smukt, og derfor er jeg naturligvis også nødt til at dele det.

Hvis du på nogen måde har tid/lyst/overskud, også selvom du har kvalme, så skal du unde dig et shoot. Især hvis du bor på Sjælland og har mulighed for at smutte forbi Annamarrie, hun har selv to børn og hun er stjernedygtig. Tiden fløj afsted, og jeg er lykkelig i hjertet over de billeder der er kommet ud af det. Det er 100% mig, det er 100% min stil, det er 100% simpelt og uden alt mulig støj i billedet.

Har du andre gode råd, eller spørgsmål til et shoot (og måske det der med at skulle tage tøjet af foran en fremmed fotograf?), så skyd løs!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravid uge 36 og dans på Deppe and the lost sock blog